Engelliler Haftası için Program

Engelliler Haftası için Program

Engelliler haftası nedeniyle düzenlenen programdan kareler. Programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.  Hafta nedeniyle okulumuzun engelli memuru olan Orkun ÜNALAN, engellilerin karşılaştığı sorunlar ile ilgili öğrencilere bir konuşma yaptı.

03.01.2018 1033

 

 

 

 

 

03-01-201803-01-201803-01-201803-01-201803-01-201803-01-2018

 

 

 

 

Orkun Bey´in Konuşması :

 

 

Değerli Öğretmenlerim ve Arkadaşlarım,

 

Öncelikle kendimi tanıtmak isterim, ismim Orkun ÜNALAN. Yaklaşık 1 seneyi aşkın süredir okulumuzda Devlet Memuru olarak görev yapmaktayım. Bilgisayar ve internet programcılığı uzmanıyım.

 

Arkadaşlar bugün Engelliler günü nedeniyle toplandık,

bende yaşanan zorluklarla ilgili birkaç konuya değinmek istedim,

 

Bu arada bu civarda tekerlekli sandalyeli engellilere uygun tek bir okul var, okulumuz Çobanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Okul yönetimine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

 

Okula ilk geldiğim günden beri sizler bana çok yardımcı oldunuz,  destek oldunuz hepinize teşekkür ediyorum.

 

Arkadaşlar,

 

Engelli olmak bir suç değil.

Engelli olmak bir ayıp değil.

 

Engellilerde hayatın içine karışıp mutlu bir şekilde yaşayabilir. Tabi biz tekerlekli sandalyeli engelliler bazı altyapı düzenlemelerine ihtiyaç duyuyoruz.

 

Çevrenizde görmüşsünüzdür.  Kaldırımlara engelli rampaları yapılıyor. Metro ve geçitlere engelliler için asansörler inşa ediliyor.

 

Fakat bilinçsiz kişiler bu rampaların önüne araba park ediyor. Ve o rampa iptal oluyor. Her  şey boşa gitmiş oluyor.

 

Ya da asansörleri keyfi olarak meşgul ediyorlar ve bizlere öncelik hakkı tanımıyorlar. Fakat Asansörler bozulunca kendileri merdivenden inip çıkabiliyorlar. Normal yaşantılarına kesinti olmadan devam edebiliyorlar. Bizler de yukarıda mağdur oluyoruz. Mecburen asansörün tamir olmasını ya da  bulabilirsek 4-5 kişinin bizi merdivenlerden indirmesini bekliyoruz ki o da çok tehlikeli. Hem bizler için tehlikeli hem de yardım edenlerin fiziksel sağlığı için tehlikeli bir durum arz ediyor.

 

Bunun gibi yanlışlar fark edilip dikkat edilirse herkes insanca mutlu yaşayabilir ...

 

 

 

Sözlerime son verirken hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

Yeni yılınızı kutluyorum ...