Kitap Okuma Üzerine Güzel Bir Söyleşi

08.10.2018 624

İnsanoğlu hiçbir bilgiye sahip olmadan doğar. Yaşamı boyunca bir çok bilgi öğrenir. Bilgili ve başarılı olmanın sırrı ise kitap okumaktan geçer. Kendini yetiştirmiş, okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır. Kitap okuyan ve okuduklarını iyi değerlendiren öğrenciler öteki öğrencilere göre daha başarılıdır.

Zaman su gibi akıp gidiyor. Bu akıp giden zamanda fırsat buldukça kitap okumak, okuduğumuz  kitabı arkadaşlarımız ile paylaşmak ne güzel olur değil mi ? Kitap okumayı asla zaman öldürmek olarak düşünmeyin, zamanı kitap sayesinde yakaladığınızı düşünün. İşte biz de ÇOBANOĞLU ailesi olarak öğrencilerimize kitap okuma sevgisini kazandırmak için haftanın bir saatini kitap okumaya ayırdık. Sevgili velilerimiz siz de evde çocuklarınızla birlikte kitap okuma saati yaparsanız çocuklarınıza bambaşka bir dünyanın kapılarını aralarsınız.

Unutmayalım ki geçmişin elem verici vakalarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa edebiliriz.

Satırların arasında kendinizi bulmanız dileğiyle…

Özlem Yılmaz BÜYÜKÖZTÜRK.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni